Året var 2007 och grannarna tittade beundrade in över staketet på familjen Eljardali, som försett sitt hem med en läcker poolanläggning. I en artikel från corren.se skrev man om det:

Att bygga dyrt med inhyrda hantverkare är inte svårt. Men att tänka ekonomiskt och göra allting själv är en verklig utmaning. Särskilt om man inte är utbildad snickare. När Josef Eljardali renoverat färdigt 60-talshuset i Tallboda fick han för sig att bygga en 100 kvadratmeter stor altan och poolanläggning vid huset. Snart är allting färdigt och därmed har han bevisat att det inte måste kosta en jätteförmögenhet att skaffa sin egen lilla insjö på tomten.

Inspirerande är det helt klart, och sedan 2007 då poolen byggdes är det säkerligen många av grannarna som följt hans väg, bara för att bygga en egen pool. Om du är en av de många som vill följa år 2007 års trend med att bygga egen pool, är det helt rätt väg att gå. I artikeln står det att slutsumman för poolen ligger på runt 120 000, och då har han verkligen gjort i princip allting själv. Hade han haft pooltransport, grävmaskin och snickare hade slutsumman antagligen hamnat på en 300 000 kronor, så det är säkerligen värt det att försöka själv. Allting går ju också att hitta nu, och i år är det lite lättare än 2007, eftersom utvecklingen hela tiden går framåt. Exempelvis kan du hitta tillbehör till din pool på nätet numera, det är bara att söka efter det du behöver och sedan kan du beställa hem det.

Här kommer lite information om poolbygget som gjordes 2007:

  • kostnad: cirka 120 000 kr
  • Storlek: 6 x 3,5 meter stor och 1,32 cm djup
  • Reningsverk har placerats i källaren och hörs inte alls.
  • Fjärrvärme kopplas till badvattnet och behåller ca 28 grader hela sommaren
  • Allting gjordes själv av  familjen

Helt klart imponerande av familjen, och man önskar att man fick kontakta de och se hur det har gått sedan poolbygget 2007. Har de kanske bytt pool nu? Kanske har de byggt någonting annat? Barnen som 2007 var  3 och 5 år är nu 8 och 11 år, och man undrar så klart hur de mår nu? I år var ju faktiskt en av de varmaste somrarna någonsin, så det är helt klart någonting barnen i alla fall uppskattat, att ha en pool. Eller vad tror ni?