Studenten innehåller många fröjder, och ett par mer läbbiga moment… Här listar vi det bästa och sämsta med att sluta skolan.

Bra:
Att öppna kuvertet med betygen (för vissa hamnar det här förstås på nedanstående lista). Har något kuvert någonsin lockat och skrämt en så?
Att få klä upp sig. Att köpa sin studentklänning är en speciell stund i var kvinnas liv, och detsamma gäller kostymen som grabbarna får klä sig i  – många av dem för första gången.
Att ha skoj med kompisarna. Det här blir ett riktigt klimax på tre roliga år, och man får äntligen belöna sig med fest och glam efter årens studier och koncentration.
Drömmarna om framtiden. Få perioder av livet bär med sig en så stark känsla av att allt är möjligt så som studenten gör. Njut av den och agera på den!
Sångerna och musiken… ”Sjung om studentens lyckliga dagar…” är väl en av svenskarnas allra mest omtyckta sånger – och den som lättast gör oss tårögda!

Dåligt:
Separationen med klasskompisarna. Det är ofrånkomligt att bli lite sorgsen när det slår en med full kraft att detta faktiskt är slutet på en era, studentdagen. Men det kan också bli ett tillfälle att ta ett ordentligt adjö och planera för att hålla de kontakter man är mån om.
Oron inför framtiden. Ihop med förväntan är det inte konstigt ifall man känner sig orolig inför den stundande ovissa framtiden. Ta studenten som en chans att prata med andra för att få deras stöd och inspiration!