September är visserligen en rätt grå månad men det är en rolig månad på alla sätt. Varför, kanske ni undrar? Jo, för att i september är det faktiskt dags för den tyska traditionen oktoberfest, när man klär ut sig i lederhosen och dricker god tysk öl.

Snart är det dags för Jönköpings egen oktoberfest och arrangören har redan meddelat att biljetterna är slut, rapporterar Jnytt. 550 stycken biljetter fanns till oktoberfesten men redan innan arrangören hunnit trycka upp affischer var alltså biljetterna slutsålda. Det här årets fest verkar blir en succé och så blev den även förra året. I fjol var mer än 75 procent av festdeltagarna utklädda i någon form av oktoberfestmundering och stämningen var på topp.

Göteborgsk oktoberfest

Det är dock inte bara Jönköping som anordnar sin egen oktoberfest, utan i Göteborgs-Posten kan man läsa om att även Göteborg ordnar fest. På Göteborgs oktoberfest serveras, förutom öl i mängder, även tysk mat som exempelvis schweinebraten, sauerkraut och bratwurst. Personalen på festen är utklädd i lederhosen och Dirndl och det finns även försäljning av lederhosen på festen för den besökare som verkligen vill spexa till det.

Ordna egen fest3586097-oktoberfest-bavarian

Har man inte möjlighet att gå på någon utav dessa oktoberfester, eller helt enkelt inte vill, kan man anordna en egen. Köp prylar till oktoberfest på nätet samt massor av öl och lite goda tyska tillbehör, så är den mest lyckade oktoberfesten ett faktum. Den som är ute efter ett gott tyskt öl kan köpa det på systembolaget. Och på systemet kan man till och med hitta öl som är gjort just för oktoberfest.

”Bäst i test blev dock Spaten Oktoberfestbier. ”Underbart gott”, sa en provare. ”Allt går väldigt fint hand i hand”, konstaterade en annan. ”Finlir i den högre skolan”, fastslog en tredje.” Läs mer.