Ingen av oss kan nog ha undgått den stora succé som just rosévinet har kommit att göra under de senaste åren. För av alla de goda viner som finns så är det konstigt nog just rosévinet som har blivit så enormt hypat. Och exakt vad detta beror på är svårt att sätta fingret på exakt, men man kan ju onekligen konstatera att det är en trend som den yngre generationen har satt.

För visst har vi alla hört en äldre person ifrågasatt denna trend kring rosévinet och varför alla unga helt plötsligt är förtjusta i det? Men någonstans så är det nog där svaret ligger. Det började redan år 2007 då trenden började växa sig stark. Det räcker helt enkelt att ungdomarna i Stockholm börjar dricka det och sedan så hakar resten av Sverige ungdomar på. Men det vi ska komma ihåg att den tvättäkta trenden innebär att man ska dricka Fanta med rosé.

Tillsammans utgör nämligen denna blandning den perfekta sommardrycken på krogar i hela Sverige. Något som har kommit att bli både en statusmarkör och hån för särskilda grupper av individer