När man pratar om film och året 2007 så tänker jag mörka tankar. Inte för att filmåret var dåligt, snarare tvärtom. Det var ett bra år med främst två filmer som jag tänker på direkt, No Country for Old Men och There Will Be Blood. Det de två har gemensamt är att de båda har ganska mörka handlingar.

No Country for Old Men handlar om hur Llewelyn Moss, hittar 2 miljoner dollar i öknen i efterklangen av en knarkaffär som gått fel och hur han sedan hamnar på flykt från den maniska lönnmördaren Anton Chigurh som skall hämta tillbaka pengarna. Med Moss på flykt försöker sheriffen Ed Tom Bell (spelad av Tommy Lee Jones) förstå vad som pågår och sätta stopp för blodbadet som Chigurh lämnar efter sig.
There Will Be Blood som utspelar sig i slutet av 1890-talet då en oljeman, Daniel Plainview är på jakt efter nya marker att borra efter det svarta guldet på. Efter att ha köpt info ifrån en gårdsägare flyttar Plainview sin operation till Kalifornien och börjar köpa upp mark och göra sig ett namn bland lokalbefolkningen som en omtänksam familjefar med planer på att utveckla staden med vägar, skolor och kyrkor. Detta är dock bara en front, egentligen är hans mål maximal vinst och allt eftersom filmen fortgår framträder hans riktiga personlighet och hur han blir besatt av att vara störst och bäst vilket resulterar i att människor dör. No Country for Old Men tog hem fyra Oscars 2008 och There Will be Blood två stycken samma år.

Även den avslutande delen i den fantastiska Bourne serien släpptes 2007, The Bourne Ultimatum som fått 8,2/10 på IMDB och tagit hem 3 Oscars så den vill jag definitivt rekommendera.