Snart är det 2017, 10 år efter 2007 och mycket vatten har runnit under broar. En sak som har varit en otroligt positiv förändring är det RUT- och ROT-avdrag som man antagit och som sett till att jobb ökar.

Att jobben ökar är något fantastiskt. När det kommer till rutavdragen och rotavdragen handlar det även mycket om att de vita jobben ökar medan svart arbetskraft inte är lika attraktivt då man inte kan få några avdrag på de tjänster som man vill ha utförda. Ta bara den text vi skrev om att bygga pool. Förr sågs poolen som något otroligt attraktivt (vilket det självklart är) men en pool är nu något som många drömmer om och som många även ser till att förverkliga. Detta då man kan få hjälp av dessa avdrag att komma billigare undan – vilket även bidrar till att man kickar igång arbetskraft. För om man tänker på det: tänk hur många nya arbetstillfällen som dessa avdrag har bidragit till.

Så fungerar det

1118976-two-wet-foot-steps-by-swimming-poolNär det kommer till hur rut- och rotavdragen fungerar så kan man enkelt vända sig till Skatteverket för att få svart på alla ens frågor. Ofta är det många tjänster man kan dra av som man kanske inte riktigt visste fanns. Vad som är bäst att hålla koll på är hur högt belopp man kan få avdrag för, och det är 50 000 per år, är man dock två i hushållet får man hela 100 000. Många är smarta och väljer att göra stora renoveringar, såsom att bygga en pool, precis vid årsskiftet då man kan få dubbelt avdrag då man utnyttjar det maximalt genom att ta avdragen på två år. Det gäller att tänka till. Hur länge dessa avdrag kommer att finnas är det ingen som vet, men det gäller att passa på.