Malmö är en riktig kulturstad. De senaste åren har inte bara serietecknare samlats i denna lilla pärla, även mycket musik finns att hitta i södern. Allt från prisvärda restauranger till Melodifestival och Eurovision.

 

Nyligen hölls hela Eurovision här och nu nyligen en deltävling i Melodifestivalen, som det går att läsa om i en artikel i Expressen. För att komma hit och sova över en natt är tipset att boka en hotellnatt, gärna via Hotellmalmo.nu.

 

När Melodifestivalen hölls i Malmö i lördags sågs denna av över hela 2,8 miljoner tittare. Historiskt sett är det väldigt bra siffror, även om det toppades av veckan innan. De som tog sig till final var Jessica Andersson och Martin Almgren. Den tredje deltävlingen förra året sågs vidare av ungefär 3,2 miljoner tittare, men då var det med artister som verkligen lockade folk, som favorittippade Robin Bengtsson (som sedermera vann hela Mello) samt Owe Thörnqvist och FO&O.

 

Många prisvärda restauranger i denna sydstad

 

Annat som verkligen talar till Malmös fördel är dess restauranger. Nyligen delade The Michelin Guide för fjärde gången ut stjärnor och i Malmö fick restaurangen Sav i Tygelsjö en stjärna på en gång, bara ett år gammal. Samma restaurang utsågs till årets krog i Malmö av Nöjesguiden och fick höga poäng i White Guide.

 

En annan restaurang som fick två stjärnor i Malmö var Daniel Berlin i Skåne Tranås. En restaurang med endast fem bord och fantastisk stämning enligt den franska guiden. Grundaren och ägare Daniel Berlin var nästan för tagen för att ens kunna svara på frågor. Mer om detta går det att läsa om i denna artikel från Sydsvenskan.

 

Något som dock upprör många, inte minst barn, är att det råder ett slags pannkaksstopp i matbespisningen i Malmö. I Svenska Dagbladet går det att läsa om det dramatiska pannkakasstoppet bland annat. Det hela började med att en leverantör slutade tillvera/laga pannkakor utan ägg och mjölk, vilket gjorde att allergiska barn inte fick pannkakor. Sedan bestämdes det att inga barn skulle få pannkakor av rättviseskäl. Nu saknar många barn i skolorna detta. Inte så konstigt. Kanske borde en av restaurangerna ovan servera just pannkakor för att balansera upp bristen.