Jag är helt övertygad om att de festa minns den där tagen då man tog studenten och var på väg ut i vuxenvärlden. För även om alla inte har växt upp under samma årtionde, så är jag säker på att vi alla har delat exakt samma känsla. För den känslan som man har när man gått ut ett gymnasium är en känsla som få andra känslor kan mäta sig med.

Det är en frihetskänsla som är utan dess like, och även om man vet att det är nu allvaret börjar så kommer man ända aldrig kunna glömma hur fri man kände sig. Man hade helt enkelt världen framför sina fötter, och förväntningarna inför framtiden var hur stora och spännande som helst.

Och även om man väl idag, flera år senare, vet att saker aldrig blir som man har tänkt sig så kan man ju ändå inte sluta att tänka på den dagen utan att le. Det var en dag som man delade med alla sina goda klasskamrater och en dag som man länge att kämpat efter att få nå. Allt tungt arbete och slit skulle äntligen betalas ut, detta i form av en biljett ut i det fira. En biljett som sa att nu är ni fria att göra precis vad vi vill. Och det var precis vad alla gjorde, gav sig ut och tog världen med storm.