Att tappa hår är inte roligt. Speciellt inte när man har haft hår som har varit långt och tjockt hela livet. Att tappa hår kan bero på många orsaker, det kan bero på stress men även också på att man får för lite näring i sig eller för lite sömn eller på grund av andra faktorer.

Under 2007 rapporterades det ovanligt många som tappade håret. Det gjorde också att försäljningen av preventiva produkter ökade.

Personer kan reagera olika när de tappar hår. Vissa kan bli jätte ledsna och kanske till och med bli mer stressade när de upptäcker att de tappar hår och en del bryr sig inte alls. För de som bryr sig och mår jättedåligt finns det ett par lösningar till det problemet.  Det finns olika huskurer som stoppar håravfall. Det sägs bland annat att brännässlor hjälper mot detta. Men mot ärftligt håravfall finns medicinering som oftast är receptfria. Laserbehandling är en annan metod mot håravfall. Olika hudkliniker erbjuder oftast den här metoden. Vill man inte gå igenom en laserbehandling kan man få hjälp med en hår transplantation. Om inget av dessa metoder passar, finns ytterligare en utväg och det är att använda special schampo och balsam mot håravfall. Schampon som innehåller keratin hjälper till att få håret tjockare och skillnaden upptäcks efter en viss tids av användning.